Kollár-Klemencz Kamarazenekar: A folyó - lemezbemutató koncert. 2023.02.24 20 óra, MÜPA

A lemezbemutató koncert a modern, klasszikus és népzenei elemekkel is dolgozó formáció Kollár-Klemencz vezetésével abba a lenyűgöző világba vezet, ahonnan minden folyó ered.

Kollár-Klemencz Kamarazenekar: A folyó
lemezbemutató koncert

Kollár-Klemencz László az éppen népszerűsége csúcsán álló Kistehén frontembere volt, amikor 2008-ban megjelentette első olyan lemezét (Ember a fán), amely igazán személyes világát mutatta meg. A Kollár-Klemencz Kamarazenekar ezt az intimebb, kamara-hangszerelésű zeneiséget tisztázza következetesen albumról albumra, és tárja a közönség elé a Folyó című, most megjelenő ötödik nagylemezen. Lemezbemutató koncertjén a modern, klasszikus és népzenei elemekkel is dolgozó formáció Kollár-Klemencz vezetésével abba a lenyűgöző világba vezet, ahonnan minden folyó ered.

Az irodalomban és zenében is tudatosan munkálkodó Kollár-Klemencz László a Boann és az Andersen zenekarokkal vált ismertté a nyolcvanas évek végén, kilencvenes évek elején, majd a Kistehénnel világviszonylatban is népszerű lett a 21. században, de már ekkoriban elindította melankolikusabb oldalát kidomborító Kamarazenekarát, amellyel az elmúlt években további három lemezt (Legesleges - 2014, Rengeteg - 2016, Ég az erdő - 2020) is kiadott. A Folyó a Kollár-Klemencz Kamarazenekar ötödik albuma - tudatos folytatása a minden természetben mélyre hatoló munkának. Az új lemez bemutatójára modernségében és klasszikusságában is érett zenekar áll fel a színpadra, a klasszikus zenei, népzenei, világzenei zenészek az évek során maximálisan szervesültek az állandóan új utakat kereső zenekarvezető változásainak állandóságához, és az így kialakult Kollár-Klemencz-világ éppen annyira természeti, mint természetfeletti, éppen annyira hordozza a magyar kultúra nyomait, mint amennyire határok nélküli. Mára már magyar zenei jelenünk mindennapjainkat, örömeinket-fájdalmainkat tenyerében hordozó, szeretettel teli része.

Kollár-Klemencz Kamarazenekar:
ének, gitár - Kollár-Klemencz László
ének, ütőhangszerek - Mákó Kató
cselló - Valkó Béla
brácsa - ifj. Csoóri Sándor
bőgő, vokál - Vajdovich Árpád
zongora, vokál - Csernovszky Márk
ütőhangszerek - Bordás Zoltán

Programszervező
Életem a zene és a koncertek. Megmutatom, hova érdemes menni, mit érdemes meghallgatni.