Los Orangutanes

Los Orangutanes

A Magyarországon unikumként életre hívott, Közép- és Kelet-Európában is egyedülálló formációnak számító latin-amerikai cumbia együttes, a Los Orangutanes - amelynek tagjai közt tudhatjuk az uruguayi Ivan Tabeira énekest és a perui gitárművész Alex Torrest is - már többször bebizonyította, hogy ilyen zenét nem lehet hallgatni ülve hallgatni: koncertjeiken igazi táncparty hangulat van.
2020 február 28-án a Fonó Budai Zeneházban lépnek fel.

A zenekar 2017 decemberében, egy teltházas koncerten debütált Budapesten, és azóta is rendszeres havi klubokat tartanak a legnépszerűbb budapesti helyszíneken (Ellátóház, Instant, Kuplung, A38, Pontoon). A zenekar már játszott a Sziget Fesztiválon is, az Irie Maffia zenekar vendégeként pedig már a Budapest Parkban is koncerteztek.

A Los Orangutanes számára 2018 legnagyobb eseménye egy teltházas fellépés volt a Művészetek Palotájában, ahol acsapat nagyzenekari formációban is bemutatkozott a közönségnek. Az este sztárvendégei Shango Dely (Columbia) és Mario Ochoa (Honduras) voltak.

Acumbia-t eredetileg furulyán és ütõhangszereken játszották. A legenda szerint a 20. század elején egy Argentínába harmonikát szállító teherhajó elsüllyedt, és a víz sok hangszert a partra sodort, ezeket pedig a helyiek összegyűjtöttek. Elkezdték használni ezeket, és annyira megszerették őket, hogy a harmónika a műfaj egyik fő hangszerévé vált. A '40 -es években a hagyományos hangszereket a divatos big band hangzás követte, és a zenei felvételeknek köszönhetően a cumbia az egész világon elterjedt. Azóta minden kultúra hozzáadott valamit a saját zenéjéből, tehát most már léteznek schlager, gengszter, hipster, electro, hagyományos és dub verziók is.

Media

back to top

Kategóriáink

  • Otthon
  • Kapcsolj ki
  • Egészség
  • Nagyképernyő
  • A világ körül

Kapcsolj ki

Mozdulj

Indulj

Tervezz

Lustálkodj