Szarka Tamás: ESTHAJNAL ősbemutató-koncert - 2022 augusztus 19. 20:00 óra Margitszigeti Szabadtéri Színpad

KONCERT-SHOW: új dalok, versek, különleges zenei hangzás és látványvilág, autentikus táncok, főszerepben a hazai popkultúra kiemelkedő tehetségei!

Szarka Tamás: ESTHAJNAL
ősbemutató
(esőnap: augusztus 22.)

Zene – szöveg – librettó: Szarka Tamás
Rendező: Bozsik Yvette
Producer: Bán Teodóra

A Kossuth-díjas Szarka Tamás által megálmodott egyedi zenei világ lehetőség arra, hogy az Esthajnal című dramatikus mű ebben a kivételes formában létrejöjjön.

A címszereplő és főszereplő, valamint a további közreműködők egytől-egyig kiváló tehetséggel megáldott művészek, akik a megható, különleges dalokon keresztül körvonalazódó történetet hitelesen, a közönség szívéhez eljutva tudják átadni.

Az egyedi, Szarka Tamásra jellemző, zenei világ mellett az alkotó finom költészete is jelen lesz az új formátumú műben, így a két világ együtt, speciálisan alkotja meg a mondanivaló és a zene egyesítésében megszülető produkciót.

A Margitszigeten megvalósuló, máshol nem látható koncertszerű előadás, a színházi produkció és a show világa között hoz létre olyan fúziót, amely egyben történetmesélés, színes látványvilággal megfogalmazott, kétrétegű zenei produktum.

Alapja a nagyívű produkciónak az autentikus, erős, eredeti cigány zenei hangzásvilág, költői versénekekkel, a széles horizontot nyitó világzenei kiterjedésben. A csillogó zene dúsítására a másik réteget a szimfonikus, klasszikus hangszereken megszólaló, ritmushangszerrel karakterizált elemek egészítik ki.

A szerző Szarka Tamás énekes, zeneszerző, zenész, költő, a Ghymes együttes alapító tagja.
A mű Gorkíj egyik kisregénye, a Makar Csudra alapján íródott.
Büszkeség, szerelem, élet és halál elválaszthatatlan ellentétek találkozás és vonzása adja a mű szépségét.

Programszervező
Életem a zene és a koncertek. Megmutatom, hova érdemes menni, mit érdemes meghallgatni.